هاست و دامین چیست؟

ساخت وبلاگ

دامنه اینترنتی (به انگلیسی: Internet domain):

نام دامنه (Domain name) در واقع نامی است که وب سایت از طریق آن قابل دستیابی خواهد بود. به طور کلی یک آدرس اینترنتی، از دو بخش نام دامنه و دامنه تشکیل شده‌است. برای مثال در یک آدرس اینترنتی مثلا example.ir نام دامنه همان کلمه ی example است و دامنه نیز همان .ir یا دیگر موارد مشابه مانند .com یا org. [۱] نام دامنه بخشی است که گویای نام برند یا فعالیت شما بوده و آن را به دلخواه خود انتخاب می‌نمایید. انتخاب نام پرمعنا برای سایت یکی از مهمترین مراحل داشتن وب سایت می‌باشد.

ثبت نام دامنه خوب ظرایفی دارد که بی‌توجهی به آن‌ها می‌تواند به هویت آنلاین شما ضربه بزند. نام دامنه همانند لوگو و برند یک شرکت است که اگر درست انتخاب شود مردم آن را برای معرفی محصول خاص خواهند شناخت و در جذب مشتری آنلاین و بازاریابی موفق بسیار مؤثر خواهد بود.

انتخاب نام دامنه مناسب، ساده، کاربرپسند، مختصر، به یاد ماندنی بسیار مهم بوده و همچنین در رتبه‌بندی (Ranking) نتایج جستجوی گوگل/ سئو (SEO) نیز تأثیر گذار می‌باشد.

محتویات

 

نقش نام دامنه در موفقیت یک کسب و کار اینترنتی

برند و همان علامت تجاری در دنیای امروزی بسیار بسیار مسئله ای حیاتی برای راه اندازی کسب و کار می‌باشد زیرا دیگر زمان قدیم نیست که شما فقط در محله خودتان فعالیت کنید و اون خدمات رو فقط شما می تونید ارائه بدید و مشتری به ناچار باید به شما مراجعه بکند برای رفع نیاز خود در حال حاضر با توسعه اینترنت و فراگیر شدن گوشی‌ها هوشمند دیگر مشتریان محدود به یک محله یا منطقه نمی‌شوند و بلکه در کل شهر به دنبال کسی می‌گردند که این خدمات را به بهترین شرایط برای آنها ارائه دهد.

با افزایش تعداد این کسب و کارها مزیت رقابتی که کسب و کاری می‌تواند ایجاد کند یکی از آنها برندینگ می‌باشد خیلی وقت‌ها شده که ما فقط واسه برند یک چیز از خدمات اون استفاده می‌کنیم برای مثال اپل یک نمونه کامل موفق در این زمینه می‌باشد

حال تمام این حرفا را زدیم تا برسیم به دامنه اینترنتی کسب و کار ما که به عنوان یک برند در ذهن مخاطب باید ماندگار شود

دامنه اینترنتی باید به گونه ای باشد که در ذهن مخاطب نقش شما رو ترسیم کند به عنوان مثال سایت دیوار که یکی از موفق‌ترین سایت‌های آگهی اینترنتی هستش در حال حاضر اگر یک مزیت بزرگ آن اسم آن و نام دامنه آن هستش که شما در هر جا اسم دیوار رو میشونید به یا د نرم‌افزار و سایت دیوار می‌شوید.

پس در انتخاب نام دامنه حتماً زمان زیادی را صرف کنید و یک دامنه مناسب و کوتاه و جالب انتخاب کنید.

نکته مهم در انتخاب نام دامنه

*دامنه را حتماً به اسم خود یا شرکتتان ثبت کنید اکثر افراد به شرکت‌های طراحی سایت مراجعه می‌کنند و می‌گویند که قصد راه اندازی یک سایت را دارند و متأسفانه بیشتر شرکت‌های طراحی سایت نامعتبر دامنه را به اسم شرکت خود ثبت می‌نمایند و از مضرات این موضوع برای کسب و کار شما این هست که اگر شما فردا بخواهید با این شرکت قطع همکاری بکنید باید دامنه خود را که شاید سال‌ها زحمت کشیدید را از دست بدهید و عوضش کنید.

دامنه سطح بالای عمومی و کد کشوری

"آخرین جزء از سمت راست در یک آدرس اینترنتی، دامنه‌‌ی سطح بالا Top Level Domain یا به اختصار TLD نام دارد. مثلا در وب سایت example.com، دامنه ی سطح بالا comاست. دامنه سطح بالا نیز خود به دو نوع تقسیم می شود: ۱. دامنه‌‌ی سطح بالای عمومی مانند net, .org,.com که همه‌‌ی افراد می توانند از آنها استفاده کنند. ۲. دامنه‌‌ی سطح بالای کد کشوری که منحصر به کشورهاست و تنها برای شهروندان همان کشور ثبت می‌‌شود مانند: .ir .uk .fr و غیره."[۲] توضیح آنکه هریک از کشورهای جهان دارای «دامنه سطح‌بالای کد کشوری» هستند که برای سایت‌های منسوب به آن کشور استفاده می‌شوند. دامنه سطح‌بالای کد کشور ایران ‎.ir است و کد بین‌المللی ایران نیز مراحل آزمایشی را می‌گذراند.

آیکان

آیکان ICANN که به معنای "شرکت اینترنتی نام ها و اعداد واگذار شده" است، یک سازمان بین المللی غیرانتفاعی مستقر در کالیفرنیاست که مدیریت نام‌‌های دامنه‌‌ی عمومی و کشوری را بر عهده دارد.ثبت نام‌‌های دامنه در دامنه‌‌های سطح بالای عمومی مانند .com در نمایندگی‌‌های آیکان در کشورهای مختلف انجام می‌‌شود. برای مثال ۱&۱ Internet AG به عنوان مرجع ثبت دامنه‌‌ .com در آلمان فعالیت می‌‌کند. متولی ثبت نام‌‌های دامنه در ایران، ایرنیک (واحد ثبت دامنه‌‌ی سازمان فیزیک نظری و ریاضیات) و تحت نظارت سازمان جهانی آیکان است.[۳]

شرایط ثبت نام دامنه

طبق سایت ایرنیک[۴] شرایط ثبت نام دامنه عبارتست از: . حداقل طول دامنه سه حرف و حداکثر ۶۳ حرف است. ۲. تنها حروف انگلیسی و ارقام و نشانه (-) مجاز است. ۳. به منظور ثبت نام های دامنه با مفهوم مذهبی خاص، مجوز کتبی وزارت ارشاد مورد نیاز است. ۴. ثبت نام‌‌های دامنه‌‌ی تداعی کننده‌‌ی فعالیت‌‌های غیرقانونی و خلاف قانون ممنوع است. ۵. ثبت نام دامنه با نام ایران، استان ها، شهرها و کد آن ها ممنوع است. ۶. ثبت نام دامنه با اسامی ملّی مانند نام مشاهیر، اماکن عمومی و وقایع ملّی تنها با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجاز است.

تاریخچه پیدایش و گسترش

در ۱۵ مارس ۱۹۸۵، اولین نام دامنه تجاری (.COM) به نام سیمبولیکس بوسیله یک شرکت سیستم‌های رایانه‌ای به نام Symbolics در کمبریج ماساچوست ثبت شد.

در ۱۹۹۲ کمتر از ۱۵۰۰۰ دامنه.COM ثبت شده بود.

در دسامبر ۲۰۰۹ حدود ۱۹۲ میلیون نام دامنه وجود داشت که بخش بزرگی از آنها دامنه پرطرفدار.COM بود. تعداد آنها در ۱۵ مارس ۲۰۱۰ به حدود ۸۴ میلیون رسید که شامل ۱۱٫۹ میلیون وب سایتکسب و کار آنلاین و تجارت الکترونیک، ۴٫۳ میلیون وب سایت تفریحی، ۳٫۱ میلیون وب سایت مرتبط با امور مالی، و ۱٫۸ میلیون وب سایت ورزشی می‌شد.[۵]

ماهانه حدود ۶۶۸ هزار دامنه.COM جدید ثبت می‌شود.[نیازمند منبع]

دامنه‌های اینترنتی در ایران

بر اساس آمار منتشرشده تا آبان‌ماه سال ۱۳۹۳ بیش از ۵۶۶هزار دامنهٔ .ir توسط کاربران ایرانی به ثبت رسیده‌است و سالانه ۴۵ درصد به این تعداد افزوده می‌شود.[۶]

نمونه‌های از پسوندهای اینترنتی دامین‌ها:

,info , .biz , .ir , .org , .net , .com

.ws,.biz,.name,.in,.mn,.bz,.tl,in

نشانی وب یو آر ال URL چیست ؟

نشانی وب یا یو آر ال  Uniform Resource Locator - URL  مشخص‌کنندهٔ موقعیت مکانی و نحوهٔ واکشی یک منبع در اینترنت یا شبکه‌هایی مشابه اینترنت است.

دامنه یا دامین چیست ؟

دامین یا دامنه نام‌منحصر به فرد و بخشی از یو آر ال است. که‌برای شناسایی یک وبسایت‌در دنیای مجازی بکار میرود.در واقع دامین همان نام وبسایت شما است. هر دامین از یک‌یا چند قسمت تشکیل می شود ، که هر قسمت با (.) جدا می شود. به عنوان مثال‌ در سایت گروه طراحی وب وینت www.venet.ir نام دامنه Venet و پسوند دامنه .ir است. هر دامین با یک پسوند همراه است , که این پسوند معمولا با توجه به نوع فعالیت شما انتخاب می شود.
در ۱۵ مارس ۱۹۸۵، اولین نام دامین تجاری (.COM) به‌نام سیمبولیکس بوسیله یک شرکت سیستم‌های رایانه‌ای به نام Symbolics‌ در کمبریج ماساچوست ثبت شد.
در ۱۹۹۲ کمتر از ۱۵۰۰۰ دامنه.COM ثبت شده بود.

در دسامبر ۲۰۰۹ حدود ۱۹۲ میلیون‌نام دامین وجود داشت که بخش بزرگی از آنها دامین پرطرفدار.COM بود. تعداد آنها در ۱۵ مارس ۲۰۱۰ به حدود ۸۴ میلیون رسید که شامل ۱۱٫۹ میلیون وبسایت کسب و کار آنلاین و تجارت الکترونیک , ۴٫۳ میلیون سایت تفریحی , ۳٫۱ میلیون وب سایت مرتبط با امور مالی، و ۱٫۸ میلیون سایت ورزشی می‌شد
ماهانه حدود ۶۶۸ هزار دامنه.COM جدید ثبت می‌شود.
دامین‌های اینترنتی‌ در ایران بر اساس آمار منتشر‌شده تا آبان‌ماه سال ۱۳۹۳ بیش از ۵۶۶هزار دامین .ir توسط کاربران ایرانی به ثبت رسیده‌ است و سالانه ۴۵ درصد به این تعداد افزوده می‌شود.

برای راه اندازی سایت نیاز به این دو مورد است

هاست :

Host به فضایی گفته می‌شود که داده‌ها, اطلاعات و وب‌سایت بر روی آن قرار می‌گیرند و امکاناتی از قبیل دسترسی به دیتابیس، ارسال و دریافت ایمیل، اجرای کدها و … را فراهم میکند.

این فضا توسط شرکت‌ما ارایه میشود و کافیسا برای خرید از صفحه اصلی سایت اقدام نمایید

دامین :

دامین یا دومین (domain) به نامی گفته می‌شود که وب‌سایت از طریق آن قابل دسترس خواهد بود. مثلا شما برای ورود به سایت شرکت تک شارک باید در نوار آدرس مرورگر خود mihan-host.ir را تایپ کنید تا وارد این سایت شوید، که به mihan-host.ir دامین گفته می‌شود.

دامین‌ها از دو بخش تشکیل شده‌اند، Name و com . در مثال بالا mihan-host نام دامنه و .com. که در انتهای دامین قرار دارد com است. (به com پسوند دامین نیز گفته می‌شود)

برخی پسوندهای متداول عبارت اند از : com , net , org , af , … میباشد.

چند دامین در دنیا وجود دارد ؟

تعداد دامین های بین المللی در سال 2013

منبع : http://mihan-host.ir

https://fa.wikipedia.org

https://venet.ir/

http://www.elmefarda.com/

تبلیغات اینترنتی چیست ؟ روش های تبلیغات اینترنتی...
ما را در سایت تبلیغات اینترنتی چیست ؟ روش های تبلیغات اینترنتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : em-modern بازدید : 173 تاريخ : جمعه 6 بهمن 1396 ساعت: 17:15